Brochures

Het lezen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog bracht mij een aantal jaren geleden op het idee iets te doen met de dagboeken, schrijfsels en foto’s van mijn ouders, die de Slag om Arnhem in september 1944 aan den lijve hadden ondervonden.

Dit resulteerde in twee boekjes die hieronder staan afgebeeld. Via een klik op het kaft wordt u verwezen naar een doorblader versie.

stippellijn

Na deze ervaring volgden meer brochures/boekjes van uiteenlopende onderwerpen.

Hieronder kunt u via het aanklikken van het kaft de Groengebieden in Zoetermeer bekijken en lezen hoe deze zijn ontstaan. Het boekje is door de gemeente Zoetermeer uitgegeven en via een tiental uitgiftepunten beschikbaar gesteld aan geïnteresseerde inwoners van de stad.

stippellijn

In onderstaand boekje, waarin 25 wandelingen zijn beschreven, kunnen wandelliefhebbers meegenieten van bijzondere ontmoetingen en opmerkelijke ontdekkingen in de natuur.

De wandelingen, gelopen in verschillende seizoenen en provincies, zijn vergezeld van prachtige foto’s. Klik hier om het boekje door te bladeren.boekjestippellijn

Mijn kleinzoon geholpen bij het samenstellen van zijn Profielwerkstuk, behorende bij het vak Geschiedenis voor het HAVO-examen.

Zijn keuze was het verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.pwsstippellijn

Ter nagedachtenis bij het overlijden van de overgrootvader van mijn kleinzoon is onderstaand memoire gemaakt.

Via een klik op het kaft kunt u het inzien.

stippellijn

Ook mocht ik een aantal jaren het kwartaalblad ‘Even bijbomen’ van de inmiddels opgeheven stichting Bomen Over Leven verzorgen.

Hieronder vindt u een aantal exemplaren die doorgebladerd kunnen worden door op het betreffende kaft te klikken.

                IMG_herfst2014 IMG_winter2014IMG_lente2015

 

 

              IMG_zomer2015IMG_herfst2015  IMG_winter2015