Brochures en boeken

Het ontwerpen van logo’s, folders en visitekaartjes, websites en dergelijke is boeiend, zeker met gebruikmaking van de oneindige mogelijkheden van digitale technieken die nu geboden worden. Maar het schrijven en samenstellen van boekjes/brochures kreeg steeds meer zijn interesse. Hier volgen een aantal voorbeelden en helemaal onderaan staan de laatste covers van het destijds uitgegeven en door hem samengestelde blad ‘Even bijbomen’ van de Stichting Bomen Over Leven, waar hij onder andere een aantal jaren secretaris van was.
stippellijn

WO 2
Na het overlijden van zijn ouders kwam hij in het bezit van hun dagboekjes, schrijfsels en foto’s, die betrekking hadden op de Slag om Arnhem in september 1944, die zij aan den lijve hadden ondervonden. Hij besloot er een tweetal boekjes over te maken om die gebeurtenissen voor altijd vast te leggen en door te geven aan zijn kinderen en kleinkinderen en te bewaren voor het nageslacht.

Na deze ervaring volgden meer boekjes over uiteenlopende onderwerpen.

stippellijn

Wandelingen
In onderstaand boekje, waarin 25 wandelingen zijn beschreven, kunnen wandelliefhebbers meegenieten van bijzondere ontmoetingen en opmerkelijke ontdekkingen in de natuur. De wandelingen, gelopen in verschillende seizoenen en provincies, zijn vergezeld van prachtige foto’sboekjestippellijn

The Green five
Voor de gemeente Zoetermeer een boekje samengesteld waarin alle belangrijke groengebieden worden beschreven, aangevuld met zelfgemaakte foto’s.
Klik hier voor inzage.

stippellijn

HAVO
Kleinzoon Daan werd ook geholpen bij het samenstellen van zijn Profielwerkstuk, behorend bij het vak Geschiedenis voor het Staatsexamen HAVO. Zijn keuze was destijds het verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

pws
stippellijn

Memoires
Ter nagedachtenis bij het overlijden van de overgrootvader van zijn kleinzoon werd een in memoriam gemaakt vergezeld door onderstaand boekje waarin zijn leven is beschreven. Naast het planten van zijn eigen bos in de afgelopen 60 jaar waren vogels zijn lust en zijn leven.

stippellijn

Pandemie
Tijdens de in 2020 volgende pandemie werd een aantal boekjes samengesteld met verschillende thema’s van elk 25 onderwerpen en uiteindelijk uitgebreid tot voorlopig elf. Het eerste boekje, waarmee hij eind 2019 al begon, noemde hij: Een historisch perspectief – een reis door de geschiedenis. Hierin worden 25 historische personen beschreven die in dit geval variëren van de Egyptische Toetanchamon tot de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong. Daarna volgden nog 10 titels. Belangrijke bronnen waren internet en diverse boeken en verschillende musea.
De onderwerpen zijn: Nederlandse kunstschilders; Nederlandse landschappen; Nederlandse musea (2), Nederlandse architecten; Nederland en het water; Hoe blijft Nederland droog; Nederlandse kathedralen; Nederlandse kastelen en Beeldende Kunst in Nederland.

boekjes

stippellijn

Autobiografie
In 2021 maakte hij zijn eigen biografie die begon in 1947. Hierin beschrijft hij zijn leven als kleuter, scholier, puber, militair, werknemer bij Rijkswaterstaat, de vakanties, echtgenoot, vader en opa. Ook kregen zijn liefhebberijen en interesses een plaats.

ddddddddddddd

stippellijn

Even bijbomen
Kwartaalblad van de Stichting Bomen Over Leven, dat in 2014 ophield te bestaan.

IMG_zomer21014 IMG_zomer2015 IMG_winter2015 IMG_winter2014 IMG_lente2015 IMG_lente2014 IMG_herfst2015 IMG_herfst2014